soiuri mere

SOIUL IONATAN

Pomul de vigoare mijlocie rodeşte mai ales pe ramuri lungi. Este un soi sensibil la boli. Este soiul cu cea mai mare pondere în producţia de mere din România. Fructele sunt rezistente la transport, manipulare şi păstrare, au mărime mijlocie şi formă tronconică. Pieliţa este subţire, de culoare roşie, de obicei fără dungi, uneori cu rugină sub  formă de firişoare. Pulpa alb-gălbuie, suculentă, dulce, prezintă o aromă foarte intensă, cu totul caracteristică, fiind de calitate superioară pentru masă.

soiuri de mere

SOIUL STARKRIMSON

Pomul este viguros, are coroana răsfirată şi rodeşte în principal pe ramuri lungi. Fructele sunt mijlocii, mari şi foarte mari, conice, cu coaste pronunţate, cu tendinţă spre „bot de iepure”. Pieliţa este groasă, rezistentă, lucioasă, de culoare roşie-violacee, fără dungi, pe care se gaseste o pruină abundentă de culoare violacee. Pulpa este de culoare galben ­deschis, fină, dulce, aproape lipsită de aciditate, cu aromă intensă, asemănătoare cu cea  a pepenelui galben, de calitate foarte bună pentru masă. La supracoacere pulpa devine făinoasă.

soiuri de mere

SOIUL GOLDEN

Fructul este mijlociu sau mare, cu formă sferică uşor alungită, de culoare galbenă, uneori parţial acoperit cu rugină. Pulpa, de culoare alb-gălbuie, este densă, suculentă, dulce, uşor acidulată, cu un gust foarte bun.

soiuri de mere

SOIUL MUTSU

Fructul este foarte mare, peste 200 g, sferoidal cu tendinţă spre tronconic, de culoare verde-gălbui, uşor colorat în roşu pe partea însorită. Pulpa este alb-gălbuie, crocantă, acidulată, uşor aromată, de calitate foarte bună.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Livada Dima. All Rights Reserved